skip to Main Content

Lang tafelen, genieten van de zon en een buitenwerkplek

De ideale eettafel en stoelen voor buiten

De tuin is echt een perfecte toevluchtsoord voor ons tijdens de verbouwing. Een jaar zonder benedenverdieping hakt er wel in. Gelukkig hebben we in dat jaar een heerlijke zomer gehad én was er een stuk tuin af. Daar hebben we flink ons best voor gedaan tijdens de 1000 andere klussen die er moesten gebeuren, maar zijn we achteraf ontzettend blij mee.

We hebben eigenlijk de zon laten bepalen hoe onze tuin er uit moest zien. Dus waar de zon de hele dag schijnt, staan de ligbedden. En op het (verhoogde) houten terras wilden we een tafel met stoelen waar we heerlijk van de avondzon kunnen genieten en aan kunnen eten, spelletjes spelen en wijn kunnen drinken.

Robuuste houten tuintafel voor buiten geschikt voor 6-8 personen

We hebben het terras overdekt met stoere oude houten balken van Hout met Historie. En we vonden daarom dat ons tuinmeubilair daar op moest aanhaken. Geen smal design, maar een stoere grove houten tafel. Eentje met mooie stevige poten en met een robuust uiterlijk. We kwamen eigenlijk al vrij snel uit met het zoeken op Google bij de mooie tafels van Goossens. En de tafel die bij ons staat te pronken is de teak houten Tafel Dundee. Echt een geweldig mooie tafel waar je goed de nerven ook in ziet van het teak hout.

Tuintafel met gestucte of houten bank of met 8 stoelen

Tafel Dundee heeft plek voor 8 stoelen, dat vonden wij belangrijk omdat we graag vrienden en familie uitnodigen. Máár ik zag dat Goossens ook een matching eetbank heeft bij de tafel Dundee, zie hier de tuinbank Dundee!

De stoelen waar wij voor gekozen hebben zijn de stoelen Yanet dit is een prachtige gevlochten stoel met bijpassend kussen van het merk Kave Home. Eenheid is een belangrijk punt, eigenlijk in onze hele woning. En omdat alles vrij veel hout/grijs/beige is. Wilden we wat contrast creeëren door de stoelen zwart te kiezen. Het is een kleine knipoog naar de zwarthouten gevelbekleding aan de andere kant van onze tuin. Tip van mij is om altijd de kleuren te verspreiden in de (buiten)ruimte. Zo creeër je rust!

Houten tuintafel schoonmaken en behandelen

Ja, vlekken maakt iedereen natuurlijk. Vooral op een eettafel. Daarom hebben wij de tafel het eerste jaar behandeld met de Teak Protector. Let op dat je de tafel eerst goed schoonmaakt met de Teak Cleaner. Het aanbrengen van de protector gaat echt super makkelijk met de bijgeleverde doek. Je wrijft de tafel gewoon in, zonder te knoeien. Dus ook geen gedoe met afdekken :) Daarnaast is er ook nog de optie om de tafel te behandelen met Teak Olie, wellicht dat we dat later nog eens doen als de tafel echt heel grijs geworden is. Voor nu vinden we het verweerde uiterlijk juist wel leuk.

Zitbank voor buiten maken (met opbergruimte)

We hebben het geluk dat onze tuin al een gestukte muur heeft aan een zijde. Misschien een gek beeld nu er nog een raampje in zit. Vroeger bestond onze woning uit een groot pand, wat later is opgesplitst. Uiteindelijk gaat het raampje dus nog weg en schilderen we onze zitbank mee met de muur :)

Maar zo’n zitbank maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk! Wat je nodig hebt? Betonblokken, cement en stucwerk. That’s it. Wij hebben het stucwerk door mijn vader laten doen. Het is totaal niet perfect, maar dat effect vonden we juist zo leuk voor buiten en de sfeer waar we voor gaan.
Omdat het weer in Nederland het niet helemaal toe laat om de bovenkant ook te voorzien van stucwerk (regenwater dat blijft liggen). Hebben we gekozen om de bovenkanten te voorzien van het zelfde hout als ons terras (Afrikaans Padouk hout). Deze zijn er uit te halen en daar onder zit ook de elektra verwerkt. Maar hierdoor creeër je natuurlijk ook een perfecte opbergplek.

Zitbank met kussens op maat

Omdat onze tuinbank op maat gemaakt is naar ons terras. Hadden we ook tuinkussens op maat nodig. Toevallig hadden we al eerder het jaar een spacover gekocht bij een leuk adres hier vlakbij, Spa Covers. En toen ik daar allemaal tuinkussens zag liggen, meteen al stiekem overlegd over eventuele tuinkussens voor later dat jaar. En zo geschiedde.

We hebben prachtige tuinkussens laten maken door Skoy-kussens (zelfde eigenaar) in de kleur Zori – Washi – ZOR RO58 140. Je kunt lekker op je gemak de perfecte stof uitkiezen en er werd zo fijn meegedacht over het uiterlijk van de kussens. Niet normaal blij mee! Service en kwaliteit zijn echt om over te spreken.

Shop de look

Tafel Dundee
Tuinbank dundee
Stoel Yanet
Lage tafel schaal
Grote buitenpot
Yucca vertakt
Vingerplant (in de zitbank)
Varens (in de zitbank)
Back To Top
Zoeken