skip to Main Content

Sfeer van Bali

Steenstrips op de badkamer

Onze badkamer is gebaseerd op onze reizen in Bali. Die sfeer wilden we ook in onze eigen badkamer laten terugkomen. Maar hoe krijg je die sfeer nou in je eigen badkamer? Onze badkamer is vrij lang en bood een mooi canvas om echt een statement te maken. We waren alleen absoluut niet op zoek naar de, toch wel nette, steenstrips die we allemaal kennen. Grote tegels met reliëf was ook niet helemaal te vinden hoe wij het voor ogen hadden. Het moest ruiger, en daarom kwamen we uit bij deze prachtige steenstrips van the Flagstones Company.

Steenstrips op de badkamer

Na een hoop google-werk kwamen we uit op de website van The Flagstones Company. Ze verkopen flagstones maar ook 3D steenstrips met diepte op natuursteenstrips.nl. Hun showroom zat ook nog eens met hun heel dichtbij (in Vaassen) en dus besloten we er op een zaterdag heen te rijden. Wauw, bij binnenkomst echt een mega toffe showroom, toen al… Nu hebben ze het zelfs nog groter gemaakt en is er een heel deel bij gekomen waar je op zaterdags een lekker stuk pizza krijgt uit hun keuken. Echt zo’n fijne leuke sfeer daar. Een bezoekje waard.

Een stenen muur op de badkamer zelf maken

Maar er is zo veel keus, hoewel het natuurlijk fijn om alles in het echt te kunnen zien en voelen. Soms zijn Jeroen en ik het absoluut niet met elkaar eens en licht onze smaak ineens wat verder uit elkaar, maar we werden al vrij snel verliefd op de Geopietra steenstrip. Ik had eigenlijk nog nooit zoiets gezien. Het zijn geen échte échte stenen maar betonstenen waar een print op is gedrukt in Italië.

Als je een een steenstrip denkt dan denk je meestal aan een strip waar een aantal stenen aan zijn bevestigd die je dan plakt. Goh. Maar dit is anders! Je plakt echt letterlijk steen voor steen je eigen muur, net zoals je ziet bij de bekende baksteen-muren. Echt een super leuk proces om zelf te doen, kijk vooral hieronder naar de plaatjes.

Ga je zelf ook stenen plakken op je muur?

Wij hebben de stenen muur zelf aangebracht. En ik kan je tips geven, maar het is toch vooral je eigen creativiteit en laat het vooral een beetje los hoe je het op plakt. Zorg er in ieder geval voor dat je enigszins horizontale lijnen blijft zien. Zo oogt het strak en minder rommelig. Vooral omdat het al zulke vormige stenen zijn.

Er staan how-to filmpjes op de website en met een beetje handigheid heb je binnen een dag of 2 ook zo’n prachtige wand. Die niet alleen mooi is in een badkamer maar natuurlijk ook rondom een haard of op de buitengevel. Omdat we zo verliefd zijn op de wand in de badkamer hebben we besloten om de stenen van the Flagstones company wederom toe te passen op onze plungepool in de tuin. Lees er hier meer over.

En je kunt een gratis magazine aanvragen trouwens. Echt de moeite waard!

Back To Top
Zoeken