skip to Main Content

Zo veel keus!

Accessoires in een kast

Heb je zo’n mooie kast, weet je niet wat je er in moet zetten! Ik ken het hoor. Voor de verbouwing hadden wij een vakkenkast met verschillende hoogtes en ik vond dat zo lastig in te richten. Om die reden zijn we nu voor een kast gegaan met 3 brede planken. Geeft veel meer mogelijkheden om te decoreren en zelf te spelen met hoogteverschillen, in plaats van dat de kast dat al voor je doet. Op zoek naar inspiratie voor de decoratie in je kast? Lees dan verder.

Inspiratie voor een hoge kast in de woonkamer

Voordat je begint met het decoreren van je kast is het natuurlijk handig om eerst een kast te hebben en te besluiten welke kast je mooi vind. Heb je een licht interieur en wil je gaan voor iets wat mooi mee blend in de ruimte? Dan kun je zoals ons kiezen om een kast in te stucen. Dit kan ook een mooie oplossing zijn voor een hele lange wand zoals in veel woningen. Door een stuk muur als het ware naar voren te laten komen, zorg je voor een subtiele onderbreking van deze lange wand. Beide zijde kun je dan weer gebruiken voor andere doeleinden, zoals je tv wand of een eetbankje. Net wat natuurlijk passend is in jouw interieur.

Woonkamer kast op maat

Als je niet zo handig bent en liever een kast wilt kopen dan zijn er ook genoeg prachtige opties. Een kast op maat is fantastisch maar vaak erg duur. Wat ik leuk vind aan de kasten bijvoorbeeld bij Zen-lifestyle is dat je ze vaak kunt combineren. Dus je hebt 1 brede variant, maar daarnaast ook 3 losse elementen van die serie kast. Zo kun je hem eigenlijk combineren maar ook net zo breed maken als dat je zelf wilt. Of laat bijvoorbeeld 1 element ergens anders terugkomen. Dit zorgt weer voor eenheid.

Hieronder een aantal van mijn favorieten. En klik vooral verder bij ‘ook beschikbaar in’ want dan zie je ook de verschillende smalle opties. En in verschillende mooie kleuren beschikbaar.

Dimbare ledverlichting in de kast

In onze kast hebben we er voor gekozen om de planken aan te lichten door middel van dimbare ledstrips. Je kunt bij Ledstripkoning complete sets kopen wat het makkelijk maakt om ze te installeren. Zorg er voor dat de ledstrip dimbaar is, dat zorgt voor zoveel meer sfeer. In een kast vanuit een winkel zit vaak geen ledstrip verwerkt, maar er zijn andere manieren op je kast mooi aan te lichten. Ben je benieuwd hoe je een lichtplan maakt voor je woonkamer of hoe je zo’n ledstrip zelf installeert? Lees dan mijn blog hierover.

Zo richt je een open kast in

Tip 1: Net als in de rest van het huis speelt kleurgebruik een grote rol bij het inrichten van een open kast. Sorteer alle spullen op kleur, zodat je een rustig kleurenpalet krijgt. Probeer het aantal kleuren te beperken en kies één of twee accentkleuren waarmee je de styling net een beetje extra power geeft. Laat deze accentkleur in verschillende tinten terugkomen voor een mooi ton sur ton effect. Het voordeel daarvan is dat het rustig oogt en alles mooi bij elkaar past.

Tip 2: Hoogtes! Het mooiste is om niet alles van hetzelfde formaat in je kast te stallen. Ga bijvoorbeeld voor een lijst die net wat hoger is of een mooie vaas. Of stapel wat mooie boeken op elkaar en plaats er dan een vaasje op met bijvoorbeeld een mooie tak.

Tip 3: Zet niet alles naast elkaar, maar sorteer accessoires in kleine groepjes. Ik vind het vaak fijn om bij mijn 3 schappen te kiezen voor 2 groepen op de ene plank, vervolgens weer 1 groep op de volgende. Dit zorgt voor rust. Niet alles hoeft vol te staan. Het is juist mooi om sommige stukken van de kast leeg te laten.

Succes!

Inspiratie voor decoratie in je kast

Back To Top
Zoeken